Pijani Djed Mraz i kuhano vino iz osamdesetih: Advent u muzeju donosi popuste i poklone

Guranje u redu za kobasice ove je godine zabranjeno, ali to ne znači da su (mala) blagdanska druženja po gradu potpuno propala - pet zagrebačkih muzeja udružilo se u adventsku priču koja uključuje popuste, iznenađenja i priliku da blagdansko ozračje doživite i u "novom normalnom".

“Živimo u uvjetima koji nam uskraćuju mnoge radosti, između ostalih i adventske, kojima se veselimo cijelu godinu. Svi se pokušavamo prilagoditi tako da uz maksimalnu sigurnost ipak doživimo i poneko zadovoljstvo”, poručuju organizatori projekta Advent u muzeju, točnije, suradnje pet zagrebačkih muzeja koji su se u ovim izazovnim vremenima udružili u božićno-muzejsku priču.

“Ukoliko tijekom prosinca posjetite najmanje tri od pet navedenih muzeja, imat ćete mogućnost  osvojiti jedan od tri poklon paketa prepuna iznenađenja – probranih suvenira iz svih pet muzeja te  ponekim dodatkom”, najavljuju organizatori.

Muzej prekinutih veza možete posjetiti svaki dan u vremenu od 10 do 21 sat, uživajući u popustu na cijene svih kategorija ulaznica i sve suvenire. Prostor muzeja odiše duhom Svjetlosti Adventa u okviru projekta ostvarenog u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, na temu Put oko svijeta. Zagrebački ugostitelji pripremaju program pod nazivom “Žićbo”, kako bi, kažu, “barem u maloj mjeri osjetili ugođaj slavnog zagrebačkog adventa kojeg smo se, ove godine, odgovorno odrekli”.

Muzej čokolade Zagreb ovog Adventa posjetiteljima nudi poseban ugođaj i toplinu božićne priče. Uz intrigantnu i sveobuhvatnu priču o povijesti čokolade te njezinom kulturološkom značaju, nudi i degustaciju vrhunskih belgijskih čokolada kao i vođene ture utorkom i subotom. Za najmlađe i sve one koji se tako osjećaju vikendom je organizirano druženje s Djedom Božićnjakom.

Muzej iluzija Zagreb će tijekom prosinca blagdanski ugođaj obogatiti nastupima iluzionista, organiziranim posjetama Djeda Božićnjaka koji će najmlađim posjetiteljima dijeliti bombone, a odrasle posjetitelje će tijekom vikenda počastiti kavama, cappuccinom i energetskim čajevima.

Muzej Zagreb ’80 će svojim posjetiteljima, uz ulaznice s popustom priuštiti kompletan blagdanski ugođaj iz osamdesetih godina prošlog stoljeća u autentičnom interijeru i sa šalicom vina kuhanog po ondašnjoj recepturi.

Muzej Mamurluka, pak, priprema izložbu adventskih pića iz cijelog svijeta. Iako je u doba korone putovanje strogo zabranjeno, prilika za putovanje kroz okuse, očito, i dalje postoji – od sunčanih Kariba i njihovog Sorrel puncha do tradicionalnog Glögga iz hladne Norveške. S obzirom na to da je Muzej Mamurluka jedinstven u svijetu, pripremio je i jedinstvenog Djeda Mraza. Nakon napornog radnog tjedna i dostave darova, “pijani” Djed Mraz  (Bad Santa) će navratiti u muzej i tijekom prosinca te dijeliti darove svim posjetiteljima. “Djed obožava rakiju pa mu nemojte zamjeriti”, poručuju organizatori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More