6 razloga zašto morate posjetiti Tjedan dizajna Zagreb!

Tjedan dizajna Zagreb
Lauba, kuća za ljude i umjetnost, od srijede do nedjelje bit će odredište prvog Tjedna dizajna Zagreb. Prvi #tdzg ugostit će više od 70 predavača, na njemu će se održati više od 100 događanja, organizirano je više od 20 radionica te će biti otvoreno 10 izložbi. Donosimo vam šest razloga zašto morate posjetiti ovu manifestaciju!

1. Sudnji dan – Tjedan dizajna Zagreb povezao je tri glavne manifestacije, a jedna od njih je i nezavisni festival kreativnih komunikacija na kojemu će se nagraditi najkreativniji pojedinci u regiji u trinaest kategorija: Velika ideja, Copywriting, Dizajn, Web dizajn, Ilustracija, 3D, Interaktivni sadržaj, Fotografija, Režija, Slika u pokretu, Gluma, Glazba i zvuk te Mlada nada. Sudnji dan je na programu u četvrtak, 24. travnja, s početkom u 21 sat.

2. Produkteka – Platforma produkt dizajna povezuje dizajnere, proizvođače, distributere i inovatore, a predstavit će neke od najpoznatijih dizajnera kroz temu “Samoinicirane dizajnerske prakse”. Na 5. Produkteci upoznat ćete produkt dizajnera Marka Pavlovića i njegove radove OBLO™ i Logiq Tower™ te Maju Mesić i njezin rad Boya. Na Produkteci će se predstaviti i Manufakturist, Filip Gordon Frank, Studio Revolucija, Boris Benko, Elizabeta Novaković i Marina Razi. Ako želite sudjelovati u programu u petak, 25. travnja, budite u Laubi od 10 do 14 sati!

3. Coworking paneli i radioniceCoworking Croatia, programski partner prvog Tjedna dizajna, pripremio je bogat program iz kojeg izdvajamo P2P neformalne edukativne radionice na koje se možete još uvijek prijaviti, a u kojima će sudjelovati 9 moderatora: Tena Letica Tkalčević, Vuk Oreb, Ivan Dilberović, Bojan Kanižaj, Mario Stipetić, Matea Gracin, Luka Predragović te Orin Ivan Vrkaš. Ako želite naučiti kako voditi uspješnu crowdfunding kampanju prijavite se na Expert radionicu “Hands-on crowdfunding campaign” koju će voditi Jan Vranjek i Luka Piškorič, a koja će se održati u subotu, 26. travnja, od 11 do 14 sati.

Iz Coworking programa izdvajamo i panel diskusiju “Ključne točke uspjeha za kampanje iz Hrvatske” koju će moderirati Hrvoje Hafner, a u kojoj će sudjelovati Mladen Šimić, Bojan Majnarić, Marko Matenda i Slovenia Crowdfunding tim. Panel je na rasporedu u petak od 15.30 do 17 sati. Predstavnici Nove Iskre, Poligona, Kriteriona te domaćih coworking dionika gostovat će na drugom panelu “Formula za otvaranje kreativnih suradničkih prostora”, a koju će moderirati Matija Raos. Panel će se održati u četvrtak od 18 do 20 sati.

4. Auto(r) – Najveća konferencija o dizajnu automobila u Europi po šesti put okupit će desetak predavača iz automobilske industrije. Tema ovogodišnjeg izdanja su “Indie automobili” koji nastaju izvan korporativnih stega nošeni strašću i inovacijom. O njima će govoriti Domagoj Đukec, dizajner eksterijera BMW-a 2 Active Tourer, Kevin Rice, kreativni direktor Mazde, Luciano Bove, dizajner Renaulta i najpoznatiji bloger na svijetu za dizajn automobila te Peter Stevens, dizajner supersportskog automobila McLaren F1. Auto(r) će se održati od 25. do 27. travnja.

5. #tdzg Expo zona – Tjedan dizajna otvorit će se u srijedu, 23. travnja, u 19 sati #tdzg Expo zonom u kojoj će se predstaviti tvrtke, organizacije, inicijative i individualci (profesionalci i mladi profesionalci – studenti) s već realiziranim i artikuliranim proizvodom, uslugom ili aktivnostima. Zona će biti otvorena za vrijeme trajanja festivala od 10 do 22 sata.

6. Tulumi – Zabavni program prvog Tjedna dizajna Zagreb počinje svakog dana u 21 sati. Na otvorenju, 23. travnja, zabavljat će vas vrhunski DJ-i Radija 808, četvrtak će biti rezerviran za party Sudnjeg dana, u petak će #tdzg posjetiti CFSN, udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti. Subota će ponovno biti rezervirana za Radio 808.

Detaljan program možete još provjeriti na internet stranici #tdzg-a i vidimo se tamo!

Karla Andrić

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More