Ivana Sajko i Damir Karakaš u Planu za bijeg

PLAN ZA BIJEG godišnji je ciklus malih radiofonijskih izvedbi Multimedijalne kolibe iz Zagreba. Već petu godinu pozivamo razne autore/ice i izvođače/ice da istražuju područje susreta radija i scenske izvedbe uživo u trajanju do 30 minuta. Projekt nazivamo i našim igralištem jer je u potpunosti otvoren eksperimentu. Radi se o iskoraku i logičnom nastavku istraživanja kojeg smo započeli predstavom radiofonijskog teatra HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje).

Ove obljetničke godine u suradnji s mjestima koja vole knjigu predstavljamo novi projekt ČUJ OVU KNJIGU u vidu malih radiofonijskih izvedbi uživo i time proglašavamo službeni početak borbe za audio-knjigu, kao nastavak naše borbe za kulturu slušanja. Predstavljamo ulomke iz prva dva izdanja; Ljubavnog romana Ivane Sajko i Sjećanja šume Damira Karakaša, u izvedbi glumaca Marije Šegvić, Igora Kovač i Živka Anočića.

TRAG je dio izvedbenog projekta naših mladih suradnika, a koji kroz proces ostavljanja i gubljenja traga plesnih i pjesničkih umjetničkih praksi istražuje odnos ovih dvaju medija.

NA VALOVIMA RADIOTEATRA je večer posvećena članovima našeg radiofonijskog ansambla kada ćemo ploviti kroz ulomke iz izbora malih i velikih formi nastalih u prvih 5 godina radiofonijskog teatra, kao i kroz njihove samostalne glazbene projekte. Prikazujemo i ulomak iz male forme u nastajanju PRIČAMO BAJKE ODRASLIMA.

Premijerom predstave DRVO KOJE JE PJEVALO, prvi puta otvaramo vrata radiofonijskog teatra i dječjoj publici. Predstava je to o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi.

PLAN ZA BIJEG je u zadnjih pet godina praizveo 12-tak malih formi, 4 novine, nekoliko slušaonica, radionicu i predavanje Colina Blacka, zvučno-svjetlosnu instalaciju, nekoliko repriza i gostovanja. 2016-e godine bio je u potpunosti posvećen radovima studenata ADU i ALU Ozafin, a lani je nastala i prva produkcija izvan Zagreba u suradnji s art radionicom Lazareti, kada je dubrovački bend IZAE praizveo malu radiofonijsku izvedbu pod nazivom: ANIMAGRAF.

Umjetničke voditeljice 5. PLANA ZA BIJEG su Pavlica Bajsić Brazzoduro i Nina Bajsić.

Produkcija: Multimedijalna koliba u suradnji s RadioTeatrom.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More