34. Zagreb salon u Mimari prilagođen novom dobu globalnih komunikacija

Robert MatakovićU Muzeju Mimara u utorak 6. studenog s početkom u 19 sati, otvora se 34. po redu Zagrebački salon, međunarodna izložba fotografija u organizaciji Fotokluba Zagreb koja će posjetiteljima biti dostupna za razgledavanje do 24. studenog.

Zagreb salon i ove godine u konačnici izgleda isto kao i prethodnih 102. godine. Fotografije iz cijelog svijeta izložene su na tradicionalan način u atraktivnom muzejskom prostoru. Ipak, ovogodišnje izlaganje malo je drugačije nego do sada jer je organizacija i koncept prilagođen novom dobu globalnih komunikacija.

Naime, Zagreb salon tradicionalno prima mali postotak fotografija, jer se najboljim fotografijama želi osigurati elitni prostor i dobar smještaj. Ove je godine broj primljenih fotografija još manji nego inače, i to zbog toga što su fotografije primane u digitalnom obliku.

Prijašnjih su godina nagrađivani radovi bili izloženi u Zagrebu, a oni bez nagrada izlagani su po drugim gradovima u Hrvatskoj, tako da je priman veći broj fotografija jer je trebalo popuniti i druge galerije. Ove godine fotografije su izrađivane iz pristiglih digitalnih datoteka, što je omogućilo da se nagrađene fotografije umnože u više primjeraka i tako ih se predstavi po cijeloj Hrvatskoj.

Ovogodišnji je žiri bio sastavljen od predstavnica struke iz cijelog svijeta, što je rezultiralo time da su odabrane fotografije i umjetnički i tehnički na izuzetnoj visokoj razini. Žiri je podjednako ocjenjivao ideju, način realizacije i tehničku kvalitetu fotografije. Sve je to izrodilo je jednu izuzetnu izložbu fotografija koja će posjetiteljima biti otvorena do 24. studenog.

Marin Raster

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More